fredag 20 februari 2009

Tidningen Sändaren

skriver denna här veckan om denna Bibelläsningssajt + en stor bild på den överviktige bibelläsaren. Väl skriven artikel, men den innehåller ett fel. Jag jämför religionerna och talar om att i kristen tro är det Jesus Kristus som är centrum och Uppenbarelse, Bibeln vittnar om det, inom Islam är det Koranen (inte Bibeln som det står i artikeln) som är Uppenbarelsen och profeten är vittnesbäraren. Det gör att vi måste möta olika slags tro på olika sätt, inte minst vad det gäller att respektera helighet.

Men det var fint att tidningen uppmärksammade bloggen. Christina Larsson har all heder av artikeln, bilden togs av en fotograf i byn, Micke Andersson, mannen som också kör snöplogen här i byn.

I morgon kommer nästa avsnitt ur 1 Mosebok, men jag vill gärna kommentera två saker:

Interaktiviteten förutsätter att dialogen lever. Skriv frågor, synpunkter reflektioner. Också om upplägget, vi prövar oss fram.

Det andra är att det blir mer och mer komplicerat att hitta på bloggen ju mer som läggs ut, vi kommer därför knyta en hemsida till sajten (kanske i realiteten tvärs om) där det samlade materialet kommer att finnas och blir lättare att söka och bläddra.

Utan Svenska Bibelsällskapets förnämliga hemsida som rymmer en sökbar Bibel hade sajten inte kunnat fungera. Du kan söka Bibelord och texter i den direkt från den här bloggen.

Välkommen in, i morgon möter vi en av Bibelns Stora; Abram/Abraham.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar